Užlūžęs Symbian ir 4 mygtukų kombinacija

symbian_logo_big

Prieš savaitę pradėjau ruoštis kelionėj į pajūrį (tik ką grįžau). Ilgai kroviausi daiktus, ieškojau atminties kortelių fotoaparatui, bei stengiausi nieko nepamiršt. Baigiau kokią 12 nakties. Traukinys anksti ryte – reikėjo išsimiegot. Tačiau važiuot per visą Lietuvą penkias valandas ir nieko neveikt yra labai nuobodu. Sugalvojau greit kokį filmą į telefoną įsimest ir pakankint akis kelyje. Suradau porą 320×240 (kaip tik mano Nokia 6120 classic ekrano rezoliucija) filmų mp4 formatu. Įkėliau į telefono kortelę – nerodo. Vienur garsas yra – vaizdo nėra. Kitur atvirkščiai. Apkaltinau nelemtą RealPlayerį ir pradėjau internete alternatyvos ieškot. Knisausi labai ilgai. Išbandžiau begalę grotuvų, bet reikiamo nesuradau. Vienas negroja, kitas lūžinėja, trečias išvis kinų kalba, kad net nesupranti ką spaust ir t.t. Smegenys reikalavo miego prieš kelionę, todėl automatiškai, kaip robotas, siunčiausi ir diegiau viską ką rasdavau. Telefonas pavirto į didelė grotuvų šiukšliadėžę. Galu gale supykęs ir praradęs nemažai laiko išėjau miegot, o traukinyje beliko tik klausytis muzikos.

Būtų gerai jei tuo viskas ir pasibaigtų, tačiau telefonas pradėjo lūžinėt. Tai lagina, tai pakimba. Tikriausia bediegdamas tas programas pasigavau virusą. Bet poilsio metu kažką tvarkyt nebuvo noro. Galvojau, kad sutvarkysiu kai grįšiu į Vilnių… Po trijų dienų mobilusis visiškai užlūžo. Supypsėjo vieną kartą ir paprašė įdėt SIM kortelę (kuri aišku buvo įdėta). Vėliau į komandas nereagavo. Ekrane švytėjo tik NOKIA užrašas, išsijungdavo telefonas tik išėmus akumuliatorių… Liūdna ir pikta. Nei draugams paskambint, nei paštą pasitikrint. Jaučiausi kaip atplėštas nuo civilizuoto pasaulio. Neveikiantį telefoną numečiau į tašę ir ištraukiau jau Vilniuje.

Bandžiau atnaujinti programinę įrangą su Nokia Software Updater, bet nepavyko. Telefonas net neprisijungdavo prie PC. Galu gale suradau visagalio pagalba „How to reset symbian“ tirs būdus Symbianui perkraut:

1. Ištraukti atminties kortelę, perkrauti telefoną ir įvesti *#7780# – bus atstatyti gamykliniai parametrai, failai laikomi telefone išliks.
2. Ištraukti atminties kortelę, perkrauti telefoną ir įvesti *#7370# – bus atstatyti gamykliniai parametrai, beveik visi saugomi failais išsitrins.
3. Ištraukti atminties kortelę, išjungti telefoną. Spausti ir kartu laikyti mygtukus: „Pakelti ragelį“ (žalias mygtukas) + * + 3 + „Įjungimo mygtukas“ – išsitrina visa telefone esanti informacija, pilnai atstatomi gamykliniai parametrai. Šį būdą patartina naudoti jei neveikia du anksčiau išvardinti.

Man teko pasinaudoti trečiuoju būdu, nes į kodų įvedimus telefonas nereagavo. Po įvykdytos „operacijos“ mobilusis persikrovė ir pradėjo veik kaip naujas. Išsitrynė viskas, net lietuvių kalbą. Praradau nemažą kalendorių su priminimais, visus kontaktus, bet vistiek džiaugiuosi, kad nesugedo mano senas geras 6120 visiems laikams 🙂


2009-07-12

Atsakymų į “Užlūžęs Symbian ir 4 mygtukų kombinacija”: 11

  1. Rokas parašė:

    dekui, zinosiu ateityje 😉 uztt reik saugot kontaktus i sim korta o ne i tel , nes vistiek kai keisi tel reiks i sima permest 😉

  2. Polububijus parašė:

    Į SIM su lietuviškom raidėm net pusės vardo netelpa, taip pat nėra kur įvest adresą, el. paštą, antrą telefoną ir t.t. Todėl ir saugoju viską telefone. Dabar kai surinksiu visus kontaktus padarysiu atsarginę kopiją ir įsimesiu į gmail 🙂

  3. Wd40 parašė:

    Užvakar naudojau žalio mygtuko principą 🙂 Padėjo 🙂

  4. amonas parašė:

    Kažkodėl man atrodo, kad aš tikrai niekada nepirksiu Nokia, o tuo labiau su symbian 😀 Vienos bėdos tau su tuo telefonu.

  5. Polububijus parašė:

    🙂 Na čia jau amžinos kalbos prasideda: Nokia vs SE, Opera vs Firefox, Mac vs PC ir t.t. 😀

  6. Evio parašė:

    Tai reikia sinchronizioti ir daryti backupus kompe, kad betu nebutu. As visada kas menesi pasidarau backupus, kad poto pametus tel, vistiek visus numeriu turetum

  7. scania parašė:

    Beje, nokijos turi funkciją: „padaryti adresų knygelės kopiją į atminties kortelę“ 😉
    Yra ir funkcija „padaryti telefono failų kopiją į atminties kortelę“ 🙂
    Bet pačiam irgi teko po tekste minėtos klavišų kombinacijos surinkinėti telefonų numerius iš senų kito telefono backup’ų 😀

  8. Mantas parašė:

    Pas mane eriksone nustatyta, kad viską automatiškai kopijuotų ir į SIM. Be to, turiu kažkada pasidaręs atsarginę kopiją.
    Dabar dar kontaktus ir į nokiją susikopijavau. Žodžiu, ramiai gyvenu 🙂

  9. Sadrav parašė:

    Problema ir pas mane tokia kad reikia zalio mygtuko pagalba, gelbet rageli, bet deja nepadeda 🙁 nebezinau ku bedaryt. ijungiant tik sviecia NOKIA ir vsio norint isjungti reikia imti batareika, . gal yra dar kokiu budu ?

  10. PINO parašė:

    sveiki! isivedziau tuos skaicius. viskas OK ! kaip padaryt, kad atsinaujintu Update ?? kad butu kitas MENIU ? ta prasme pasikeistu. (nes pas mane buvo UPDATE versija ( V 04.21 ) ,o dabar V 06.51 !! kaip padaryt ta vel ta V 04.21.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *