Sąžiningi žmonės #1

Atidarau naują skyrių – „Žmonės“, kuriame aptarinėsiu žmonių poelgius, žmonių išorę ir vidų. Aišku nesiruošiu čia kažką apkalbinėti, kompromituoti, kaip tik bandysiu rasti žmoguje ką nors gero. Nors visiškai gerų ir visiškai blogų žmonių nebūna, manau, kad pasaulyje gerų žmonių daugiau nei blogų.
Kartais užeidamas į lietuviškas pramogų svetaines ir paskaitydamas komentarus, susidaro toks įspūdis, jog esame neandertaliečiais, ar čia šeip kai kas be „blt“, „zjbs“, „px“, „nx“ nemoka pasireikšti.
Gerai, baigiam apie nemlonius dalykus, geriau papasakosiu apie šios dienos įvykį, kuris ir paskatino mane sukurti skyrių „Žmonės“.

Stovėjau stotelėje ir laukiau troleibuso. Mano kišenės buvo pripildytos daiktais. Tai mano mobilusis telefonas, tušinukas, piniginė, mp3 grotuvas ir raktai.
Ilipau į trolebusą, pramušiau bilietą, atsisėdau. Priešais mane sedėjo vyrukas ir svajojo. Pasidarė nuobodu, įsijungiau „eMPetrioške“ ir nieko negirdėdamas kas dedasi aplinkui mane, sedėjau ir klausiausi muzikos.
Neišgirdau kaip mobilusis išsprūdo iš mano pripildytos kišenės ir nukrito ant grindų. Priešais mane sedėjęs vyrukas padavė man mobilų. Padėkojau jam ir iki šiol esu jam dėkingas. Jei ne jis dabar likčiau, be labai man reikalingo ir mylimo daikto.

Aš tikiu, kad daugelis iš jūsų pasielgtų taip pat.


2007-06-07

Atsakymai į “Sąžiningi žmonės #1”: 5

  1. ~Karolis parašė:

    Geri darbai daromi ne tam, kad pasigirti, bet vistiek papasakosiu ką aš darau radęs mobilų (o jų esu radęs ne vieną). Jei savininko aplink nesimato, paimu telefoną ir adresų knygutėje ieškau kažko panašaus į „mama“, „tėtis“, „pupa“, ir t.t. Tada skambinu ir sakau „Radau mobilų, kieno jis?“ 🙂

    Toliau turbūt pats supranti kas būna 🙂 Neatspėjai – visi (išskyrus savininką) mane durneliu išvadina 😀

  2. one parašė:

    Aš niekad nebuvau radęs, bet turbūt irgi taip pasielgčiau.
    P.S. Atspėjau, taip ir maniau, kad visi durnium apšauks 🙂

  3. Polububijus parašė:

    Karoli, tu teisus, dažniausiai žmonės daro kažką gero ne dėl to, kad pasigirti ar gauti už tai pinigų. Žmonės tai daro dėl sąžiningumo ir išauklėjimo.

    Mano pažįstamas buvo radęs piniginę, dokumentų joje nebuvo. Tai jis ir parašė skelbimus ir užklijavo ant stulpų. Po kurio laiko atsirado 7 piniginės savininkai 😀 …

  4. amonas parašė:

    Gerus darbus nesunku daryti, malonus jausmas, kai kam nors padedi.

  5. Paulius parašė:

    o as karta radau visa dokumentine Vilniuj, bet be jokiu kontaktu. Tai vargau mazdaug pusdieni, kol per pazistamus susiradau ta mergina. Vilniuje tai nera pats lengviausias darbas…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *