Savadarbis „Shift“ segtukas

Pradėsiu nuo to,  kad turiu seną-gerą, jau nepirmus metus man tarnaujančią klaviatūrą Logitech UltraX. Tiesa, labai geras daiktas už savo kainą: patogi, kokybiška, mygtukai turi savo įmantrų mechanizmą, kurio pagalba patogiai spaudžiasi ir atšoka. Kitaip tariant turbūt geriausia turėta klaviatūra.

Bet visiems geriems daiktams, anksčiau ar vėliau, ateina galas. Dėl ilgo naudojimo pradėjo po truputį byrėti klaviatūros mygtukai. Iš pradžių DEL (nebėda, juk dar yra DELETE), paskui SHIFT (irgi nebėda, kitas shift iš kitos pusės). Aišku juos galima įstatyti vėl į vietą, bet dėl nusidėvėjusio mechanizmo jie po dienos kitos vistiek iškrenta. Artėja klaviatūros paskutinioji diena.

Kol ieškau ir svarstau apie kitą klaviatūra, kilo mintis iš vakar iškritusio SHIFT mygtuko padaryti kokį nors beprasmišką, neypatingai reikalingą, bet įdomų daiktą. Taigi, mano idėja – mygtukas-segtukas.

Man prireikė tik trijų dalykų, tai yra:

1. Super klijai
2. Pats iškritęs mygtukas
3. Grafkė (arba žiogelis, jei kalbėti lietuviškai)

Segtukas Mygtukas

Nesunkiai iškrapščiau mygtuko vidurius – plastmasines dalis ir metalinį laikiklį.

Segtukas Mygtukas

Į metalinio laikiklio vietą įstačiau žiogelį, jis laikosi ten neypatingai tvirtai, todėl pritvirtinau ji super klijais.

Segtukas Mygtukas

Palaukiau šiek tiek tiek kol klijai pilnai išdžius ir viskas – baigta. Tokį mygtuką galima prisegti prie kuprinės (taip aš ir padariau), marškinėlių, kitų drabužių ir maištaut, galvojant, jog esi labai išradingas ir originalus 🙂 O šiaip gal kas patarsit kokią gerą klaviatūrą?


2011-06-09

Atsakymai į “Savadarbis „Shift“ segtukas”: 2

  1. zhygis parašė:

    as kaip tik nusipirkau nauja klaviatura – http://www.varle.lt/#!/isoriniai-irenginiai-ir-priedai/klaviaturos/logitech-wireless-desktop-mk250-ee-33775.html

    Paprasta, belaide, pigi, be nereikalingu papildomu mygtuku, labai patenkintas pirkiniu.

  2. Vytautas parašė:

    Pirk vel tokia pat maniske jau 5 metus tarnauja ir dar jokie mygtukai nekrenta 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *