Koreguojam ID3 žymes

O kas yra tas ID3? Pabandysiu pasakyt paprastai. Čia toks daiktas kurio dėka prie mp3 failo galima prisegti atlikėjo vardą, albumą, žanrą, metus ir t.t. Taip perduoti informaciją apie kūrinį klausytojui yra daug patogiau, nei tiesiog ją supilti į failo pavadinimą. Dabar dauguma mp3 grotuvų gali skaityti ID3 žymes, tačiau nesuderinamumų yra visur, toks jau gyvenimas 🙂

Yra dvi ID3 versijos: ID3v1 ir ID3v2. Jos pat palaiko kelias koduotes kaip UTF-8, ANSI ir t.t. Dėl šių įvairenybių kaip visada kenčia vartotojas. Pavyzdžiui aš įkėlęs į iPod grotuvą muziką pastebėjau, kad kai kurios grupės dubliuojasi: turiu 2 skirtingus Iron Maiden egzempliorius 🙂 ! Taip atsitiko, nes dainų ID3 žymės išsaugotos skirtingom koduotėm, bei versijom. Todėl ir grotuvas tą patį atlikėją skirsto kaip du atskyrus, kas yra velniškai nepatogu.

Bet visai neseniai raudau nedidelę, bet gerą programėlę – Stamp ID3 Tag Editor. Jos pagalba galima nesunkiai keist ID3 žymes mp3 bylose. Tai daug patogiau nei tiesiog keisti žymes tiesiog einant į „properties“. Pagrindinis programos privalumas yra tas, kad galima keist kelių dainų žymes iš karto (keist po vieną dainą yra užsiknisimas). Po to kaip iš naujo išsaugojau ištisų albumų žymes, mano grotuvas jau neberodė vieno atlikėjo kaip kelių.

stampid3

Taip pat programa turi kuklius nustatymus, bei minį grotuvą, kurį įjungiau tik kad paklausyt ar jis veikia. Keliais žodžiais tariant – paprasta, bet naudinga.


2009-09-14

Įrašo “Koreguojam ID3 žymes” komentarų : 1

  1. Mantas parašė:

    Aš jau nuo senų laikų tam naudoju TagScanner. Keičia pavadinimus pagal žymas, masiškai redaguoja žymas, kuria žymas pagal failo pavadinimą ir tikriausiai dar daugiau moka, tik man daugiau man nieko neprireikė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *