Youtube ir SEO, arba ką daryti, kad tave surastų!?


Youtube awesomeness @ nata2

Be to, kad Google ir taip labai myli blogus, mes dar visada bandom panaudoti SEO triukus. Pridedami į svetainės kodą meta tagus, description, keywords ir t.t. blogerių įrašai dažniausiai puikuojasi pirmuose paieškos rezultatuose. Mano manymu pagerinti tinklaraščio randamumą yra kur kas lengviau nei youtube filmuką. Ten juk šaltinį (source) nepakoreguosi. Bet yra ir kitų būdų.

Aš dažnai susimąstydavau, kodėl filmukas, kuriame (pvz.) „išprususi“ katė pati užšoka ant rankenos ir atsidaro sau duris, surenka šimtus tūkstančių peržiūrų ir kas valandą ateinančių komentarų, o koks nors (pvz.) meninis filmukas negauna net 1% filmuko apie katę lankytojų, o apie komentarus aš išvis tyliu.

Reikalas tame, kad tiesiog įrašyti bet kokį pavadinimą, prie description įvest „hello! I’m from Lithuania!“ ir t.t. visiškai neužtenka. Pavadinimas turi būti toks, kokį į paiešką galėtų įvest žiūrovas. Tas pavadinimas neturi būti per trumpas, pvz. vienas žodis būtų per daug abstraktus, bet ir neturi būti labai ilgas, nes jūsų vietą paieškos rezultate užims filmukas su trumpesniu ir aiškesniu apibūdinimu. Į description laukelį. Apibūdinimas taip pat turi būti aiškus. Galite parašyti keliom kalbom, pvz. lietuvių ir anglų. Į tagus rašykit tik tai kas tiesiogiai susiję su filmuku. Bet prirašykite „sočiai“, tai labai pagerina randamumą. Nepamirškite pažymėti laiką kada filmavot ir vietovę.

Net puikiai surašius anksčiau išvardintus punktus, gero lankomumo nepasieksite, jei filmukas – šūdas 🙂 . Jis turi būti turiningas, nesukelti nuobodulio. Nebūtina kelti labai ilgus. Kažkur skaičiau, kad ilgesnius už 7 minutes, 40% žmonių tiesiog nežiūri iki galo, jei ten nėra kažko įspūdingo. Geriau kartais išvis nedėti titrų. Manau, tai geriau nei pirmus 15 sekundžių kankinti žiūrovą standariniu Movie Makeriniu užrašu ant mėlyno fono. Suteikite vaizdui daugiau originalumo.

Stenkites, kad jūsų filmas būtų unikalus. Jei youtube jau yra įkeltas panašus filmukas su geru reitingu ir peržiūrų skaičiumi, tai jį nukonkuruot bus nelengva.

Ir vėl grįžtame prie blogų! Prisiminkime iš kur gavom skitytojus?.. Iš kitų blogų. Komentuodami daug visada atsiras žmonių, kurie spustels ant nick’o ir pateks į jūsų tinklaraštį. Su youtube lygiai tas pats. Yra daug žmonių kurie tiesiog sėdi youtube neturėdami ką veikt. Pamatę kažkur jūsų turiningą komentarą tikrai patikrins kokius filmukus esat įkėlę.

Stenkites išlaikyti kuo didesnį reitingą. Aišku čia jau ne nuo jūsų priklauso, kaip kam patiks video. Bet paprašyti gerus draugus, kad prabalsuotų penketukui visada galima 🙂

Komentaruose aktyviai diskutuokit. Stenkites atsakyti į visas nuomones. Ten kur yra diskusija, ten verda gyvenimas!

Užsidėkite nuorodą į filmuką ant Skype, ar kur kitur, kur žmonės gali ją pamatyti.


2008-11-17

Atsakymai į “Youtube ir SEO, arba ką daryti, kad tave surastų!?”: 6

  1. Liukas parašė:

    Labai tau ačiu už patarimus. Kai dabar padariau viska kaip tu sakiai iškarto padaugejo lankomumas api 100 vyrų.

  2. Polububijus parašė:

    Ačiū ir tau Liukai, tai yra Metal-Vision už nuoširdų komentarą 🙂

  3. Liukas parašė:

    Nemaišyk manes su metal_vision išdykeli 😀

  4. Mantas parašė:

    Pats į youtubą nieko nekeliu, tai man neaktualu, bet daug kam pravers 😉

  5. euphoria parašė:

    hohoho, „Bet paprašyti gerus draugus, kad prabalsuotų penketukui visada galima“. Va, va, čia jau kaip kažkuriam įraše, kur teta ir draugas į univerus neįstojo, nes korupcija visiška buvo. O tu ją skatini! Nors ne, čia prijamsim, kaip `akis už akį, dantis už dantį` ;))

  6. Polububijus parašė:

    😀 Na šiaip čia dar nieko. Kol rašiau, tai galėjau dar porą punktų pridėt, bet ten jau tikrai gryna korupcija. Internete galima nemažai rasti būdų, net kaip į svetainę lankytojus iš Youtube traukt, bet čia jau kam reikia – tas pasinaudos visagaliu Google 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *