Baltasis balandis

Mama vakar rado nusilpusį baltąjį balandį. Visai jaunas, net skristi negalėjo ( iš pradžių galvojome, kad dar nemoka), todėl pagautį jį visai nebuvo sunku. Lauke tokiam pavojinga, dienelei priglaudėm namuose.

Labai gražus paukštis, net nustebau, mieste tokių niekada nebuvau matęs. Grynaveislis, net žieduotas. Snapas ilgas, ant kojų galų – „šluotos“. Ir šiaip pasirodė daug protingesnis už gerai mums pažįstamus miestinius balandžius.

Pašėrėm jį grūdais. Balandis buvo labai alkanas, net negalvojau, kad gali sulesti tiek daug. Lesė labai inteligentiškai, atsargiai išrankiodamas kiekvieną grūdelį. Kai paukštis pailsėjo ir atgavo jėgas sužinojome, kad vis dėlto sraidyt jis moka. Tai jis pademonstravo užlėkdamas ant užuolaidų karnizo. Ten jis ir nakvojo.

Atsikėlęs ryte pamačiau kaip balandis vaikštinėja po kambarį. Jei dar vakar jį dar galima buvo sugaut, tai šiandien tau jau buvo problema. Balandis ieškojo išeities patekt į laisvę, migruodavo spintom, kartą net atsitrenkė į uždarą langą. Laikyti jo namie jau nebebuvo prasmės, todėl įdėjau jį į pintinę ir nunešiau į Sapiegos ligoninės parką, kad išleist.

Paukštis dar ilgai sedėjo ant pintinės krašto, bet paskui ryžosi skrist ir pakilo į viršų.

Muzikinio fono parinkt nespėjau, įsijunkit kažką ramesnio, pagal savo skonį 🙂


2008-07-27

Atsakymai į “Baltasis balandis”: 4

  1. Darius parašė:

    Gražus paukštis 🙂 Reikėjo savininko išpirkos paprašyti 😀

  2. Polububijus parašė:

    😀 Manau, kad čia vienas iš tų balandžių kur per vestuves išleidžia, be to kur aš tą savininką rasčiau?..

  3. flaveris parašė:

    O pauksciu ziedavimo stociai pranesei? 🙂 Zinau kad jie butu labai dekingi jei nusiustum jiems el. pastu ar telefonu reikiama info kartu su identifikaciniu numeriu. Jei ka tai per google gali pabandyt susirast ju tinklalapi,ten turetu buti viskas smulkiau paaiskinta. 🙂

  4. Polububijus parašė:

    Būtinai paieškosiu info. Ten ant to žiedo lyg jokio kodo ir nepastebėjau, tiesiog raudona juostelė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *