Nokia 6120 classic

Nokia 6120

Kai telefonai „išeina“ elektronikos rojų, į jų vietą „ateina“ kiti. Taip, mano senas – geras Samsung x630 „išėjo“, tiksliau aš pats jam „padėjau“ tai padaryti. Teko ieškotis nebrangaus ir patvaraus telefono. Pradėjau kažką rinktis iš Nokia ir Sony Ericsson. Peržiūrėjęs charakteristikas internete, jau norėjau pirkti 3500 classic. Iš tiesų, už tokią kainą pranašesnį telefoną būtų rasti sunku, bet atėjęs į Mobilią Liniją supratau, kad noriu kažko su didesniais „navarotais“.

Tada ir pamačiau 6120 classic. Visada norėjau telefono su Symbian operacinę sistema, bet ir nešioti su savimi plytą taip pat nenorėjau. O šis modelis ir mažas, ir gražus, ir viduj turi to ko man reikia. Kai pačiupinėjau, supratau, kad noriu būtent jo.

Nusipirkau šį telefoną. Gavosi truputį brangiau nei planavau. Įspūdis labai geras. Patiko tai, kad jis turi normalius navigacijos mygtukus. Nėra joystick‘o kuris greitai sugenda. Mygtukai patogūs, leidžia greitai užeiti ten kur reikia. SMS rašyti taip pat gaunasi greitai ir lengvai. Telefonas turi dvi kameras. Viena pagrindinė – 2 Megapikselių, antra skirta video pokalbiams – 320 x 240. Taip pat yra blykstė. Fotografuoti mobiliu telefonu daug nežadau, tam turiu fotoaparatą, bet tokia galimybė tikrai nepatrukdys. Labai smagu, kad telefonas turi mini USB lizdą. Nereikia pirkti jokių super – duper firminių ir brangių laidų, kad susijungt su kompiuteriu. Pakanka tik paprasto mini USB laiduko, kuris yra komplekte. Kaip tokiam mažam daiktui, per šone esančią kolonėlę, muzika groja gražiai. Popsas aišku skamba geriau už metalą, bet kaip telefonui – garsas geras. Nusipirkus „perėjimą“ iš 2.5 mm kištuko į 3.5 mm kištuką, prie telefono galima prijungti paprastas ausines. Komplekte esančios groja gerai, bet tas dalykas, kad viena trumpesnė – kita ilgesnė, man nepatinka. Į telefoną galima įdėti iki 4 GB microSD atminties kortą. Kol kas nusipirkau tik 1 GB, man pakanka.

Vis dėlto Symbian yra labai geras dalykas. Kiek galimybių turi telefonas… O kiek jų dar galimą įdiegti… Su Symbian anksčiau bendrauti teko labai mažai, todėl pirmą kartą „įlindęs į telefoną“ giliau -pasimečiau. Jau yra įdiegti keli žaidimai, Office dokumentų skaitytuvas, Flash player‘is. Dar galima skaityti *.pdf failus. Nors buvau jau anksčiau prisirišęs prie Opera Mini, jau telefone esanti naršyklė man patiko. Ji puikiai atvaizduoja netik wap, bet ir paprastuosius puslapius. Galima ekrane esantį vaizdą pasukti ant šono, taip skaityti daug patogiau. Radau patogią tvarkyklę, galima greitai susiplanuoti dieną. Bendrai tariant pasakoti apie programines galimybes, tai beveik tas pats kas pasakoti apie kompiuterį ir apie jo programas kurias galima įdiegti.

Dabar įkelsiu savo mėgiamą muziką ir rytoj eisiu eisiu pirkti kištuko iš 2.5 į 3.5 🙂


2008-05-06

Atsakymai į “Nokia 6120 classic”: 5

  1. amonas parašė:

    Man tai kažkaip labiau Sony Ericcson patinka, bet Symbian tai gerai. Tik girdėjau, kad kartais šiek tiek lagina. O dėl Joystiku, tusiu Siemens S65, labai ilgai, jokių problemų nebuvo.

  2. Mantas parašė:

    Mano k800i irgi be problemų su joysticku. Šiaip teko išgirst išmanančio apie telefonus žmogaus nuomonę, tai sakė, kad eriksonai gamina labai patvarius joystickus. Jei kartas nuo karto duodi jam tepaliuko, tai laikys amžinai 🙂

  3. Polububijus parašė:

    Na dėl Sony Ericsson K800i tikrai nesiginčysiu, nes ten joystickas net man pasirodė patogus, greitai reaguoja…

  4. paulius parašė:

    nu ka zinau kaip jis ten ismane bet is patirties sakau drasiai: daugiau su joistiku nepirksiu 🙂 . turejau sony ersicsson k750i – parejo, ir se300i – parejo.
    taciau turejau nokia 3230 (symbian) neparejo, bet turejau ji tik savaite. darbas turiu irgi 6120c ir kolkas nei lagina nei ka… 🙂

  5. Mantas parašė:

    Ta prasme parėjo?
    Ar visiškai atsisakė reaguot, ar tiesiog pradėjo sunkiai dirbt.
    Jei antras variantas – reikia susirast atsuktuvą, atidaryt ir užpilt lašelį tepaliuko. Kiek teko girdėt – žmonėm labai padeda.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *