Nemokamos programos

Ar įmanoma rasti nemokamų pakaitalų daug kainuojančiom programom?
Ne, nemokamas sūris ne tik spąstuose Taip, galima rasti labai daug. Pvz. Daug kainuojantis MS Office – OpenOffice … Toliau nevardinsiu, nemokamų programų sąrašai jau daug kur minėti. Nežinau geresnio…, Nemokama programinė įranga, Nemokama programinė įranga v2 – išvardinta beveik viskas kas geriausia.

Bet kalba ne apie nemokamas programas, o ar tos programos gali visiškai pakeisti mokamas? Brangiausios programos mano kompiuteryje:

ImageShack

Nei viena iš šių programų nėra pirkta…
M$ Office galima būtų pakeisti į nemokamą office’ą, bet aš pripratau prie mokamo – jis man aiškesnis ir patogesnis, o keisti į Open Source’ini vien tik dėl sąžinės graužimo (kurio tiesą sakant nelabai jaučiu) ne itin noriu. Nemokamo Dreamweaver pakaitalo dar nesu radęs. Fireworks ir Photoshop galima būtų pakeisti į The Gimp, bet šį programa, dėl neaiškių priežasčių, mėto errorus mano kompiuteryje. Į ką pakeisti Sony Vegas ir Sony Sound Forge? Movie Maker galimybių man tikrai neužtenka 🙂

Prieš kurį laiką reikėjo video konvertoriaus, visiškai nemokmą radau tik SC Video Converter. Bet jis „žino“ labai mažai formatų (avi, mpg, wmv, rm).

Toks jau aš bambeklis, kad man nieko neįtinka. Alternatyva visada atsiranda po originalo (kitaip ir negali būti), o geresnis pakaitalas už originalą pasitaiko labai retai.


2008-02-15

Atsakymai į “Nemokamos programos”: 7

  1. mantas parašė:

    Pas mane vogtų programų gal daugiau nei nemokamų (mokamų anksčiau buvo daugiau, dabar jau mažėja), nors aš irgi per daug dėl to nesigailiu 😀 Pirkęs nesu nei vienos programos ne vien dėl to, kad man vienodai, bet pagrinde dėl to, kad šeimos pajamos švelniai tariant mažos, nėra pinigų programoms pirkti 😉

    Pažiūrim, ką aš turiu
    Mokamos:
    XP pro
    Anglonas
    JetAudio 7 PLUS
    Juodos avys 2005
    Nero 8 micro (artimiausiu metu ištrinsiu, nereikalinga)
    Power iso
    Total video converter
    Tune up
    WinRAR
    XP repair pro
    Your uninstaller
    HyperCam (taip nei karto ir nepanaudojau dar)
    Nemokamos:
    Avira antivir
    Ad-Aware
    Ccleaner
    Foxit reader
    FreeCommander
    HotKeyz
    IrfanView
    Notebook Hardware Control
    Paint.net
    Wise registry cleaner
    ir dar kelios, neskaitant firefox ir pan.

  2. Polububijus parašė:

    aš čia tik brangiausias paminėjau, o šeip naudoju beveik tą patį ką ir tu. Tik anglono, Tune up, Total video converter, XP repair pro, HyperCam neturiu.

  3. Gytis parašė:

    Vaj, kažkas prisipažino kad vagia 🙂

  4. mantas parašė:

    Vogiau, vagiu ir vogsiu 😀

  5. mantas parašė:

    Microsoft office buvo jau į windowsus įkištas, tai ir jį aš vagiu 😀

  6. O aš kaip tik sakyčiau, kad Photoshop nepakeičiama. Dreamweaver maniau kad irgi nepakeičiama, bet realiai tai išmanant kodą ir notepad plus plus yra per kias 🙂

  7. gogolis9 parašė:

    gal gali pavogti autodata naujause versija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *